Верка Стоянова: Реших да си кажа, това което се случва с ЦСКА е срамно

7 Dni Sport13.01.2023
Верка Николова,

Верка Стоянова е поредният събеседник в новата рубрика на ЦСКА „Червените волейболни сърца на България“.

Легендата е носител на КЕШ (1979) и КНК (1982), като дълги години е основен разпределител на тима и националния отбор, с който е европейски шампион и бронзов медалист от Игрите в Москва 1980.

„За да си разпределител, трябва да си много хитър, наблюдателен и да умееш да ръководиш, да си лидер. Освен това човек трябва да притежава поглед и да обича да рискува. Аз се майтапя, че имам очи и на гърба. За да стигнем до големите успехи с Васил Симов, една година тренирахме само захождането. Тренирахме до припадък“, споделя легендата.

Стоянова изрази възмущението си от отношението на държавата към спорта и в частност волейболния ЦСКА през годините. „Срамота е това, което се случи с ЦСКА през годините и това отношение към клуба. Шапка им свалям на Сашо Попов и Верка Николова, защото те са двамата „виновници“, които ако не бяха тук, ЦСКА отдавна да е закрит, както стана с Левски в един период. Продължават да се борят, за което ги поздравявам“, каза още Верка Стоянова.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ