Блестящ Сашо Везенков поведе Олимпиакос към победа над италианци

7 Dni Sport13.01.2023
Александър Везенков,

Олимпиакос записа 12-а победа в Евролигата, след като се наложи трудно с 85:83 при гостуването си на Виртус Болоня. Срещата беше от 19-ия кръг на турнира и се игра в зала „Сегафредо Арена“. Грандът от Пирея заема трето място във временното класиране с баланс от 12 победи и 7 загуби, докато италианците са с 8 успеха и 11 поражения.

Основен принос за успеха на гърците имаше Александър Везенков. Спортист №1 на България за 2022 година се отчете с петия си „дабъл-дабъл“ от началото на сезона – 22 точки, 10 борби и 1 асистенция за 32 минути на паркета. При стрелбата си Везенков бе 4/9 от зоната за две точки, 3/6 от тройката и 5/5 от наказателната линия, за да оформи коефициент на полезно действие от 24.

Много силен мач изиграха още двама баскетболисти на Олимпиакос. Американецът Шакийл МакКисик се отчете са 21 точки, а Костас Папаниколау добави още 17 точки.

Гостите започнаха силно мача и след 10 минути игра водеха с 19:8. Виртус успя да намали изоставането си до 38:42 на полувремето. Олимпиакост изигра силна трета четвърт и имаше преднина от 63:53 след края на периода.

Възпитаниците на Йоргос Барцокас профукаха аванса си с поредната слаба последна четвърт и след тройка на Милош Теодосич Виртус поведе със 70:69. Важни кошове на Везенков и МакКисик изведоха отново напред Олимпиакос, а секунди преди края с кош и фал Семи Оджелейе свали пасива на домакините на две точки – 83:85. Последваха два пропуснати наказателни удари на Янулис Ларендзакис, но след това Габриел Люндберг и Джордан Мики не успяха да вкарат и гърците изковаха успеха.

За Виртус Милош Теодосич вкара 21 точки. Семи Оджелейе добави още 13 точки, а Торнике Шенгелия завърши с 11.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ