Адриан Андреев загуби от Зизу Бергс на Аустрелиън Оупън

7 Dni Sport12.01.2023
Адриан Андреев, София Оупен

Сънародникът ни Адриан Андреев отстъпи с 1:6, 2:6 на белгиеца Зизу Бергс и не успя да преодолее последния квалификационен кръг на откритото първенство по тенис на Австралия. Така България пропусна шанса си да има двама представители в основната схема за мъже за първи път в историята.

Момчето ни загуби първия гейм без спечелена точка и от този момент Бергс контролираше мача. Белгиецът спечели подаването на българина в четвъртия гейм и го дублира в шестия, въпреки че Андреев отрази пет опита за пробив в маратонска част. В седмия гейм Бергс стигна до ново подаване на нула и поведе в резултата.

Вторият сет бе по-хаотичен, но белгиецът отново записа два пробива повече от Андреев. Бергс взе подаването на българина в третия, петия и седмия гейм, докато Андреев стигна до единствения си пробив за 2:4 в шестия.

Бергс оформи крайното 6:2 с първия си мачбол и двубоят приключи след 71 минути игра. Белгиецът завърши с пет спечелени пробива от общо 11, докато Андреев записа само един при два шанса. Бергс записа 19 печеливши удара срещу девет за българина и направи 13 срещу 24 непредизвикани грешки.

Автор: Ивайло Георгиев / „БТА“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ