Червенков: Ицо, Любо, Емо и Лъчо се научиха как да бият фаулове от Петър Жеков

7 Dni Sport11.01.2023
ЦСКА, Петър Жеков

Бившият защитник на ЦСКА Ангел Червенков се върна назад във времето, когато в средата на 80-те години на миналия век пристига на стадион „Българска армия“.

Бившият наставник на Литекс, Хартс и Черноморец (Одеса) заяви в предаването „МачКаст“, че най-големият български футболист Христо Стоичков се е научил да бъде изкусен фауладжия от легендарния голмайстор на армейците Петър Жеков.

„В ЦСКА попаднах в една съблекалня, вътре бяха само най-големите звезди на българския футбол. Имах честта да попадна на това място. Учех се на манталитет, на морал, увереност, агресия. Лидер беше Георги Димитров – Джеки. И в ЦСКА, и в националния отбор. Ходех два часа по-рано на тренировка заради Жеков, Пенев, Трънков, Стоян Йорданов, да попия от тях. След края им се молехме да останат да покажат своите умения.

Аз се учех от Димитър Пенев. Всичките ни звездни футболисти – Стоичков, Любо, Емил Костадинов, Лъчо Танев, научиха как да бият преди свободни удари от Петър Жеков“, сподели Червения.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ