Ултиматумът на Станимир Стоилов, Наско Сирако, Иво Ивко и Левски към БФС – цялата истина

7 Dni Sport10.01.2023
Наско Сираков,

На 20 декември изтече крайният срок на ултиматума на Левски към БФС. И нищо не последва. Нито до края на миналата година, нито от началото на 2023 до момента. Ръководството на „сините“ излезе с гневна декларация срещу централата на 1 ноември.

Припомняме какво написаха от Левски:

„Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес. Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания“, гласеше част от декларацията на „сините“.

Извънреден изборен конгрес няма. Едва ли и ще има. Няма и никакви действия от страна на Левски. На „Герена“ явно са впрегнали всички сили по изстрелването на клуба в някаква си друга орбита и декларацията им към БФС по-скоро е била чисто и просто едно плашене на гарги.

Преди време пък Наско Сираков отиде по-далеч и заговори за някакви всенародни „сини“ бунтове. Камък върху камък нямаше да остане в Бояна. Вече виждахме Наско като Рагнар Лодброк пред английските брегове или тези около Франкия, но пак нищо не се случи.

Много шум за нищо. За кой ли път. Ултиматуми без никакво значение. 40-годишно приятелство – явно или тайно.

Автор: Ангел Домусчиев / „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ