Страхил Попов: Имам какво да кажа на ЦСКА за Тобиас Хайнц, играл съм с него

7 Dni Sport10.01.2023
Страхил Попов България Словения Лига на Нацийте 37

Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц прекарва година и половина от кариерата си в турския Касъмпаша.

Там той е съотборник с българския национал Страхил Попов. Норвежецът не успява да се наложи в турския тим и през септември 2020-а се завръща в Сарпсборг. Следват периоди в Хекен и отново в Сарпсборг, за да се стигне до трансфера му в ЦСКА преди няколко дни.

„Тема Спорт“ се свърза със Страхил Попов, който разказа впечатленията си от Хайнц, говори за настоящия си клуб Юмраниеспор, заемащ към момента предпоследно място в местния елит, и сподели причината да не премине в Левски през миналото лято, когато сините го искаха.

„Впечатленията ми от него са много позитивни и смятам, че притежава доста солидни качества. Още тогава личеше, че има голям потенциал, и това се е видяло в последния сезон. Със сигурност ЦСКА направи силен трансфер. Като характер е много добро момче. Освен това е изключително трудолюбив, работеше допълнително индивидуално, оставаше след тренировките. Макар че не получаваше много възможности да играе, не позволяваше това да му влияе и се раздаваше на всяко занимание и във всеки мач, в който се появяваше на терена. Просто много искаше да се развива.“, гласи част от това, което Попов разказа за Хайнц.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ