Караманджуков: Радва ме интересът към наши играчи, Падт удължи контракта си

7 Dni Sport07.01.2023
Ангел Петричиев, Спас Делев, Анте Шимунджа, Георги Караманджуков

Спортният директор на Лудогорец – Георги Караманджуков, говори обширно на брифинга, който „зелените“ насрочиха за началото на своята подготовка. Ръководителят коментира досегашните входящи и изходящи трансфери в Разград и заяви, че е щастлив от интереса на различни клубове към футболисти на „орлите“, включително този към Каули. Караманджуков определи 2022-а година като успешна, но добави, че се надява вече дошлата 2023-а да бъде още по-добра.

„Честита Нова година. Пожелавам много успешна 2023-а. Дано всички заедно изживеем много победи и вълнуващи моменти. Изпращаме много добра 2022 година. Когато всичко е факт, тогава коментираме. Откъм изходящи и входящи трансфери. Тук отдясно ми е едно добре познато име. Светослав Дяков може да помогне много за адаптацията на младите футболисти и истинското лице на Лудогорец. Той има ДНК-то на Лудогорец“.

„Знаете за нещата, които обявяваме в нашия сайт. Преди два дни Серджио Падт подписа за още 2 години – до 2026-а година. Неговото желание беше той да остане в Лудогорец. Бързо се споразумяхме. Договорът на Падт е до 30 юни 2026. АЗ Алкмаар го искаха през лятото, много сериозен интерес. Със Слуга са една добра конкуренция. С вратарския пост имахме колебания, но нещата сега са спокойни. Радвам се, че Серджо ще бъде част от Лудогорец. За 3 дни сменихме терена. Аз благодаря на собствениците, които осигуряват най-доброто.Подписахме и договор с Диниш Алмейда. Нашето желание беше той да стане част от нас преди година и половина. Тогава личните финансови условия, които Антверпен му предложи, бяха доста високи. Не можахме да се преборим тогава, но сега не играеше и се разбрахме. Следяхме го доста години, знаем за качествата, които показа в Локомотив Пловдив и Антверп. Това е засега откъм входящи трансфер. Преотстъпваме с платен наем Жан Карничник в Целие – за 1 година“.

„Постигнали сме почти договорка за продажба на Сисиньо. Той имаше желание да се прибере при семейството си. Остават му 4-5 месеца от договора. Сумата, която ще получим, ни задоволява. Когато всичко е официализирано, ще я съобщим. Ще засвидетелстваме уважени, както към всеки наш играч, изкарал дълъг период в клуба“

„Има интерес към наши играчи – ситуацията с Каули, а пък и други. В момента, в който нещо е факт, ще бъдете уведомени коректно. Това всичко е следствие добрите ни мачове в Европа, въпреки някои колебания, които допуснахме“.

„Много трудно се намират заместници на играчите, които привлякохме през годините като Марселиньо, Моци, Дяков и други…Напрежението, което го има в Лудогорец е голямо, защото се целим високо. Не мога да не съм доволен от двата мача с Бетис и Рома. Те са много над европейското ниво и над нашия бюджет. Едно добро европредставяне“.

„Съперникът, който ни очаква в Европа – Андерлехт, почва днес подготовка и ще бъде в добро състояние. Треньорският щаб ще направи всичко, за да изглеждаме и ние добре. Благодаря отново на всички, които бяха зад отбора. Заради Мондиал 2022 имаше по-различен график, само една почивна сряда имахме. Нямаме нито една мускулна контузия, което е много трудно. Отборът се пренастрои от „Олимпико“ и Севиля към нашите стадиони. Първи мачове в Европа записаха Рик, Тисера, Игор, Пьотровски…По-старото поколение беше свикнало, дано опитът, който натрупат, е безценен. Радва ме интересът на сериозните клубове и техния интерес. Дано около гръбнака – Каули, Десподов, Падт, Недялков и по-младите като Иван и Янков, показват потенциал и характер, типичен за сегашния отбор“.

„Каули и Десподов вкараха достатъчно голове и асистенции. Това, че Кирил не игра достатъчно през есента, не означава нищо.Вестите за скандала не са верни. В Австрия Десподов не направи нито една тренировка. Затова играеше по-малко. И за националния отбор е един от най-важните. Здравето е над всичко. Не можем да костваме наши играчи, заради който и да е мач. Ще има вероятно още входящи трансфери. След Сисиньо вероятно ще търсим и десен защитник, но казвам, че Лудогорец има най-добрите футболисти и затова успяваме 11 пъти да сме шампион. Всички тук имат качества. Собствениците са подсигурили всичко. Няма да продадем някого, защото ни трябват пари. Само при много изгодни оферти може да продаваме. Шимунджа има достатъчно варианти в състава“.

„ЦСКА, Левски, ЦСКА 1948 направиха добри селекции, а и ние винаги искаме конкуренция. Факт е, че зимуваме на второ място, но и никой друг отбор не игра групи в Европа. Имахме един период, в който август Гонсалвеш имаше операция на дискова херния, а Каули имаше травма и останахме ограничени. Наш лош късмет е, че тогава играхме с Динамо Загреб, а и в шампионата загубихме точки. Никога не съм коментирал странични фактори, сега също няма да го направя. Виждате колко гола на Лудогорец отмениха. Дано постигнем целта си отново да бъдем шампиони“.

„Няма как, когато се изправяш срещу Андерлехт, който няма нужда от представяне. Белгийското първенство е много по-силно ото нашето. Разполагат с много добри играчи, ще са тежки мачове. Лудогорец играе винаги и само за победа. Дано ги отстраним и доведем още по-силен отбор“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ