Елин Топузаков: Резултатите не са важни, целта е да помагаме на Левски

7 Dni Sport03.01.2023
Левски - Септември София, Елин Топузаков

Днес, на 3-и януари, дублиращият отбор на Левски излезе за първата си тренировка. Преди заниманието на „Герена“, треньорът на Левски II – Елин Топузаков, пишат колегите от „Гонг“ за настроението в лагера, зимната подготовка и целите пред него и играчите за новата година.

„Млади футболисти, които искат да се налагат в мъжкия футбол – би трябвало да са амбицирани и с много хъс и енергия да започват. Има настроение, след двайсетина дни почивка, да има така повече усмивки и да започваме с настроение“, започна Елин Топузаков.

„Подготовката ще протече на домашни условия тук на „Герена“ до 22-и, когато заминаваме за десет дена в Поморие. На 14ти и 20-ти имаме контролни срещи тук на „Герена“ със Сливнешки Герой и Марек. Още две контроли ще имаме на лагера в Поморие с Карнобат и Спартак Варна“

Топузаков бе попитан и дали се планират нови попълнения в дубъла на Левски, или пък такива, които ще подсилят първия тим на „сините“.

„Ами те вчера заминаха. Както се казва – дали сме свежа кръв и четирима души от юношите и от втория отбор заминаха с първия. Така оставаме с по-малък състав, но това е нашата цел да захранваме и помагаме на първия отбор. Пък всички по-качествени играчи в школата да вървят нагоре и да се качват при батковците“, заяви той.

Треньорът на Левски II бе запитан и за Борислав Рупанов, който ще тренира с втория тим през зимната подготовка.

„Той е жив пример. Наистина той трябва да служи за пример на всички останали, че който се труди и работи добре бива забелязан и му се дава шанс в първия отбор. Борислав Рупанов остава тук във втория отбор, няма да му се търси преотстъпване, според мен, защото е близко до първия отбор и може да натрупа тези мачове, които са му нужни, за да вдигне още качеството“, разкри треньорът.

„Чисто спортно-технически ние нямаме право да се изкачим във Втора лига, дори да спечелим групата. Това е така по закон на БФС, дублиращият отбор трябва да има достатъчно време във футбола, за да може да качва девизии от по-долна в по-горна. Важни са не толкова класирането и резултатите, а да обучаваме младите на интензивен футбол и да следваме линията, която така и в първия отбор се следва успешно“, сподели той.

„Малко е трудно с моите виждания и това което показват младите футболисти. Те са малки и крехки и не могат да играят като професионалисти, които имат опит и самочувствие. Особено при гостуванията има фактори, които им влияят негативно. Те трябва да работят с хъс и амбиция, за да преследват мечтата си да станат професионални футболисти“, завърши Елин Топузаков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ