Новият треньор на Ботев Пловдив идва с двама нови

7 Dni Sport03.01.2023
Бруно Балтазар,

Ботев Пд ще има нов треньор и той се казва Бруно Балтазар. 45-годишният португалец успя да спечели ръководството на „канарчетата“ с визията, която има за отбора. Освен това той е любител на схемата 3-4-3, която „жълто-черните“ упорито налагаха още от времето на Азрудин Валентич.

Както е известно, тимът от Пловдив остана без треньор, след като прекрати едностранно договора на Желко Копич. От „Коматево“ бяха категорични, че той не и изпълнил ангажиментите си към отбора. Хърватинът не се съгласи с това, но все пак трябваше да преглътне раздялата.

На 1 януари „канарчетата“ загатнаха чрез страницата си във Фейсбук, че са се разбрали с нов треньор, който ще бъде представен на 3 януари. Малко по-късно стана ясно и името му – Бруно Балтазар. 45-годишният португалец за последно е работил в Рочестър, САЩ. Иначе в чужбина е водил още кипърските грандове АЕЛ Лимасол и АПОЕЛ.

Балтазар идва у нас с дясната си ръка Гилерме Рамош, пише „Мач Телеграф“. Двамата работят в екип от 2015 години насам. Освен него, Бруно Балтазар води със себе си и кондиционнен треньор от Чехия. Това означава, че Тодор Георгиев, който отговаряше за физическата подготовка на тима досега, нямала остане в първия отбор на „канарчетата“. Така единствено треньорът на вратарите Делян Иванов ще оцелее.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ