Григор Димитров: България имам какво да Ви кажа, много силни думи

7 Dni Sport31.12.2022
Screenshot 2022-12-31 at 19.58.03

След страхотната победа над белгиеца Давид Гофен за „Юнайтед Къп“ Григор Димитров даде кратко интервю на корта, в което не скри колко много означава за него да представлява родината си.

„Бих желал да играя с флага на страната си върху екипа във всеки мач. Роден съм българин и никога не съм спирал да се състезавам за родината си. Мисля, че това казва достатъчно и се гордея с произхода си. Виждате колко много наши сънародници са дошли да ни гледат. Усещам тяхната подкрепа навсякъде по света. В България е моето семейство и оттам започва всичко за мен“, заяви емоционално Григор.

Той коментира и добрата форма, която показва в Австралия по време на мачовете от отборния турнир „Юнайтед Къп“ в Пърт, Австралия.

„Все още новата година не е започнала, така че да не прибързваме с изводите. Чувствам се отлично и свърших наистина много работа в подготвителния период. Искам единствено да играя повече мачове и турнири. Тренировките вече малко ми омръзнаха и ми се иска да видя на какво действително съм способен в мачовете. Австралия винаги е била сериозно предизвикателство, защото метеорологичните условия са много тежки и се състезаваш на кортове с най-различна скорост. Точно това ми харесва, тъй като веднага можеш да разбереш върху какво трябва да работиш занапред. Беше тежко да загубя втори пореден мач срещу Циципас с тайбрек в третия сет, ала някак ще го преживея“, обясни Димитров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ