Димитър Кузманов отсрами България срещу Гърция

7 Dni Sport30.12.2022
Димитър Кузманов,

Димитър Кузманов отсрами България в двубоя срещу Гърция от група “А” на новия турнир за смесени отбори “Юнайтед Къп”в Пърт, Австралия. 29-годишният пловдивчанин донесе единствената победа за отбора ни, след като в четвъртия сингъл разби Михаил Перволаракис с 6:1, 6:1. По-рано през деня Виктория Томова отстъпи на 6-ата в света Мария Сакари с 3:6, 2:6, след като вчера Григор Димитров загуби от Стефанос Циципас с 6:4, 2:6, 6:7(4), а Изабелла Шиникова от Деспина Папамихаил с 6:3, 4:6, 1:6. В мача на смесени двойки днес, който нямаше никакво значение за крайния изход на срещата, третите ни ракети Адриан Андреев и Гергана Топалова бяха победени от Циципас и Сакари с 6:4, 6:4. Така България отстъпи на Гърция с 1-4 победи. Утре започват мачовете на нашите срещу другия тим в група „А“ – Белгия.

В битката на вторите ракети на сингъл при мъжете Кузманов тотално доминираше, като даде само два гейма на своя съперник. Българинът бе почти перфектен при точките си на първи сервис, спечелвайки 90% от тях (18/20) и материализира пет от осемте си шанса за пробив, докато съперникът му имаше само една възможност за брейк, но не успя да се възползва.

И в двата сета Мико и Перволаракис си разменяха по един гейм в началото, но след това българинът правеше серия от пет поредни и напълно закономерно приключи срещата за малко повече от час игра.

С успеха 29-годишният пловдивчанин си заслужи и 15 точки за световната ранглиста, където той започна новия сезон под №196.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ