Пламен Константинов: Не трябва да си поставяме твърде големи цели

7 Dni Sport28.12.2022
пламен константинов

Само часове след прибирането си в България новият национален селекционер на българският национален отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов даде и своята първа официална пресконференция.

В зала „Родина“ Константинов сподели, че за него винаги е било „нещо специално“ да работи за националния отбор, независимо дали като треньор или състезател. За него това е втори период начело на „лъвовете“ след 2014-2018.

„За мен националния отбор винаги е бил нещо специално. Аз също искам да започна с това да поздравя всички с празниците. Националният отбор винаги е бил нещо специално за мен, винаги е било удоволствие да се работи за него. И като състезател, и като треньор това винаги е било нещо специално за мен“, каза Константинов.

Той също така загатна и за своите цели тази и следващата година и заяви, че пред отбора не трябва да се поставят твърде големи цели, тъй като според него това му е тежало през последните няколко години при Силвано Пранди и Николай Желязков.

„Никога не съм имал друг интерес извън добрата игра на отбора и това да радваме хората и любителите на спорта. Да се опитаме да върнем позициите на националния отбор и вярата на фенове, че той може да играе добър волейбол без да си поставяме големи очаквания. Според мен това тежеше на момчетата през последните години“, заяви Константинов.

Преди същинското начало на пресконференцията бе потвърдено, че в щаба на Константинов ще влезе и бившият разпределител на националния отбро Андрей Жеков, който ще бъде един от помощник треньорите. В момента двамата работят заедно в руския Локомотив (Новосибирск). Останалата част от щаба на националния отбор ще бъде обявена на по-късен етап.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ