Симеон Славчев прави трансфер от Локо София в Лехия Гданск

7 Dni Sport28.12.2022
Левски - Локомотив София, Симеон Славчев

Футболистът на Локомотив (София) Симеон Славчев ще подпише с Лехия (Гданск) съвсем скоро. Халфът ще се завърне в полския клуб със свободен трансфер. Бившият национал изкара там две години под наем от Спортинг (Лисабон) в периода 2016-2018 година, записа 50 мача и вкара 1 гол. В момента Славчев и Лехия са се разбрали за контракт да две години и половина. Остава единствено футболистът да мине задължителните медицински прегледи, преди да бъде представен официално.

Лехия в момента се намира на незавидната 14-та позииця в елита на Полша с актив от 17 точки. Славчев ще опита да помогне на тима да се спаси от изпадане, а кратка справка сочи, че отборът е с най-слаба защита в Екстракласа, като е допуснал 30 попадения.

Славчев е трябвало да замине още вчера за Гданск, но проблеми с полетите е отложило неговото пристигане с един ден. Той вече си е взел довиждане с досегашните си съотборници и ръководители в Локо (Сф) и е въпрос на време трансферът му да бъде обявен официално.

В “Надежда” 29-годишният халф игра силно и записа общо 26 срещи за “железничарите”, като в тях отбеляза 1 гол срещу ЦСКА и подаде на два пъти за други две попадения. Опитният футболист игра в България и за Литекс, Чавдар (Етрополе) и Левски, а в чужбина бе част от английския Болтън, португалския колос Спортинг (Лисабон), кипърския Аполон (Лимасол) и азербайджанския Карабах.

Автор: „Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ