Иван Иванов: Положих много труд и се радвам, че триумфирах в „Ориндж боул“

7 Dni Sport27.12.2022
Иван Иванов,

Иван Иванов триумфира с титлата при юношите до 14 г. на турнира „Ориндж боул“ в щата Флорида, САЩ. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години. Българинът спечели титлата със седем победи и само един загубен сет.

В момента Иванов е номер 2 в ранглистата при юношите до 14 г. на Тенис Европа. В края на месец октомври Иван завърши на пето място на Мастърс турнира на най-добрите тенисисти в Европа до 14 годишна възраст. Той триумфира на силния турнир от първа категория до 14 г. в Бургас и на турнира от трета категория до 16 г. на тенис център Санта Марина. Българинът спечели и трето място в първото издание в историята на турнира за юноши до 14 г. на Уимбълдън.

„Наистина това е голям успех. Все пак се води световно първенство и не е лесно да се спечели. Положих много труд и се радвам, че успях да триумфирам с титлата“, заяви Иван Иванов.

Той сподели емоциите от участието на Уимбълдън, както и за подготовката си в академията на Рафаел Надал: „За първи път играх на трева на Уимбълдън. Беше малко по-странно първите дни, но след това започна да става все по-добре.

Тренировките са на много високо ниво и успявам да напредвам. Сутрин започвам с училище, след това тренировки, фитнес и пак тренировки. Първите няколко дни беше по-трудно да се адаптирам, но след това всичко започва да се получава. Намираш приятели и всичко става добре“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ