Скандал в родната федерация по Волейбол

7 Dni Sport23.12.2022
Любо Ганев,

Разрази се истински скандал в българския волейбол. Президентът на Славия и член на Управителния съвет на Българската федерация Иван Сеферинов нападна президента Любомир Ганев заради парите от участието на волейболната Лига на нациите. Сеферинов оповести, че напуска своя пост. Парите, които трябва да получат играчите от участието си в Лигата на нациите са пристигнали по сметката във федерацията, но не са разпределени, твърди Сеферинов.

„Това е регламентът на международната федерация по волейбол да бъдат разпределени парите. Най-вероятно има финансови затруднения. Господин Ганев прави скандал, че щом са пари на федерацията, не са на състезателите. Е, как да играят тези момчета и момичета в националните отбори, като цяло лято получават по 400 лв? Да тренираш, не си заслужава“, коментира Сеферинов.

Любомир Ганев смята, че през януари ще постъпят по сметката на федерацията и ще бъдат изплатени на база постигнати победи – 22 000 долара при жените и 11 000 долара при мъжете.

„Това, което казва господин Сеферинов не е вярно. От Световната федерация ще бъдат изплатени пари в края на януари и чак тогава ще бъдат дадени на отбора. Бюджетът на федерацията от министреството, който получаваме, е 2 милиона за подготовка. Нашият общ бюджет е над 6,5 милиона лева. Всички други пари се стараем да ги намерим от партньори. Да, казахме, че няма състезателите да получават пари за загуба“, отговори Ганев.

Националните гарнитури при подрастващите заплащат наем за подготовка на новопостроената зала на ВК Левски, докато дадената на федерацията зала „Христо Ботев“ не се използва.

„Правят си, каквото искат и не дават никакво обяснение. Доколкото знам залата е 120 лева на час“, заяви Сеферинов

„Към момента зала „Христо Ботев“ беше заета с мероприятие, което позволи за един месец да натрупаме много повече пари и от тези, които федерацията спечели, двата или трите тренировъчни дни, които се налагаха, си ги заплащаме нормално“, сподели Ганев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ