8-годишен български талант от ЦСКА получи предложение, да играе за сръбската академия – Атаканте

7 Dni Sport23.12.2022
Screenshot 2022-12-23 at 9.20.12

8-годишният български талант Петър Доковски бе забелязан лично от главния треньор и създател на сръбската академия -ФК Атаканте – Михайло Йованович. Лично той се свързва с бащата на Петър. Талантът, който се подвизава на позицията вратар и е играч в ЦСКА е получил предложение, да бъде на вратата на сръбския тим на турнир в Умаг, Хърватия през март. Това е била първоначалната идея, но тя рязко се е променила, като към предложението са включени още два турнира, този в Баня Лука през Февруари и в Милано през Април, стана ясно от думите на създателя на ФК Атаканте. Михайло Йованович е поканил Петър да тренира и с отбора на ФК Атаканте в Белград, всеки път когато има възможност това да се случи. Това е атестат, който дава, да се разбере колко добре са оценени качествата на Доковски въпреки крехката му възраст.

ФК Атаканте е една от големите футболни школи в Сърбия. Създадена е през 2008 и в нея тренират над 150 деца от 7 различна набори до 12 годишна възраст . Те са изградили деца, които вече са капитани на своите набори в клуб като Цървена звезда и играят за различни формации на националния отбор на Сърбия. Клуба участва на редица турнири в цяла Европа, където децата мерят сили с най-добрите клубове на континента , а отборите на ФК Атаканте са в борбата за челните места. ФК Атаканте от 15 години провежда различни тренировъчни кампове в страни, като Германия,Китай, Монголия, Италия , Гърция , а от 4 години и в България. Целта на ФК Атаканте, освен да изгради и развие футболните умения на децата е и да ги изгради, като личности.

Междувременно Петър вече изигра първия си турнир за Атаканте Белград. Това се случи през този уикенд на Continental Kronos Cup 2022, който се проведе в Пловдив. Там сръбския тим с Доковски в редиците си достигна до сребърните медали. Единственото непреодолимо препятствие за ФК Атаканте бе Ботев Пловдив. „Канарчетата“ взеха златото след победа с 3:1 на финала.

„Вниманието на Атаканте Белград поласка най-вече Петър. След представянето му в Пловдив на Kronos Cup, те го харесаха още повече. Със своето отношение, те го предразполагат да се чувства, като част от тях. Той харесва всички там и те го харесват. Щастлив е и се радва на играта.“ – споделя бащата на вратаря.

Автор: „Детски футбол“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ