Саша Илич взе решение, ЦСКА се разделя с четирима български играчи: С вас няма да стане

7 Dni Sport23.12.2022
Ботев Пловдив - ЦСКА, Саша Илич

Спортно-техническото ръководство на ЦСКА е взело решение да се раздели с един от най-перспективните продукти на школата си. Става въпрос за халфа Иван Баруенски, който през есента записа участие само в три мача за клуба.

Той бе върнат в тима след силен период под наем в Ботев (Враца), но Саша Илич е изразил мнение, че за него ще е по-добре отново да отиде в друг клуб и да трупа повече игрови минути, защото в момента не може да се пребори с конкуренцията в състава.

Спортният директор Филип Филипов вече е разговарял със свои близки в няколко родни клуба, за да им предложи младока. Сред тях са Берое, Локо (Пд), Хебър и Пирин. Идеята е все пак играчът да попадне в среда с по-висок професионализъм, за да може да разгърне потенциала си в по-голяма степен.

Освен на Баруенски от „Армията“ търсят нов клуб, в който да пратят и нападателя Митко Митков. Роденият през 2000 година продукт на академията на Литекс бе преотстъпван последните сезони последователно в Литекс, Дунав и Берое, където бе и през есента. Треньорът на старозагорци Николай Киров обаче няма как да осигури много игрови минути на Митков. Очаква се освен Калоян Кръстев, който също е под наем от ЦСКА, под Аязмото скоро да пристигне и друг, минал през „червените“ нападател – Тонислав Йорданов от Арда.

Автор: „Мач Телеграф“

Към тези трима български играчи, които няма да бъдат в ЦСКА през пролетта, добавяме и още един. Става въпрос за Сами Александров, който също ще бъде отдаден под наем, за да трупа игрови минути. За „новият бадем“ на „Армията“ има шанс този наем, да бъде изкаран и в отбор от чужбина. Става въпрос за тим, който се е интересувал от игра още от времето му в Септември София.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ