Алберт Попов пише история, впечатлява света, България му ръкопляска

7 Dni Sport23.12.2022
Алберт Попов,

Най-добрият български скиор-слаломист Алберт Попов продължава да оставя много добри впечатления в Световната купа, след като завърши на десето място в нощния слалом в италианския зимен център Мадона ди Кампилио.

25-годишният софиянец направи много силно състезание и подобри позицията си от миналата година, когато беше 11-и на тази писта.

Попов завърши с 1:38.87 минута, след като беше девети в първия манш с 50.12 секунди и беше със 17-о време във втория с 48.75 сек.

Вторият български национал Камен Златков отпадна след първия манш, след като зае 46-а позиция с 51.85 секунди.

Миналата година на това състезание България записа историческо постижение в алпийските ски, след като двамата ни национали завършиха в топ 20 на нощния слалом в Мадона ди Кампилио – Алберт Попов се класира на 11-о място, а Камен Златков зае 19-а позиция.

Победител тази вечер стана швейцарецът Даниел Юл с 1:37.67 минута. Той беше четвърти в първия манш с 49.85 секунди и трети във втория с 47.82. За него това е трета победа в Мадона ди Кампилио и общо пета в кариерата му. За последно Юл спечели старт от Световната купа на 26 януари 2020 година в Кицбюел (Австрия), а всичките му успехи са в тази дисциплина.

Втори на 8 стотни от секундата остана Хенрик Кристоферсен от Норвегия, който триумфира в Мадона ди Кампилио за последно през 2020 година, а трети с пасив от 18 стотни се нареди Линус Щрасер от Германия.

Лидерът след първия манш Лукас Браатен от Норвегия направи слабо второ минаване по трасето и остана четвърти, на 27 стотни след победителя.

Олимпийският шампион в слалома Клеман Ноел от Франция отпадна във втория манш.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ