Юноша на Етър стана носител на наградата „Трифон Иванов“

7 Dni Sport22.12.2022
Павел Иванов, Бончо Генчев

Футболистът от школата на Етър Павел Иванов е новият носител на наградата „Трифон Иванов“, връчвана от Община Велико Търново, съобщиха от клуба. Призът се присъжда ежегодно от 2017 година насам на най-добрия млад талант между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината.

Това бе единодушното решение на комисията с председател проф. Георги Камарашев, в която влизат още Бончо Генчев, Деян Куздов, Георги Недев, Георги Давидов, Игор Бакьов и Анатоли Петров, и прието единодушно от Великотърновския общински съвет.

Павел Иванов получи наградата по време на тържествената церемония за Спортист на годината на Велико Търново, като тя му беше връчена от бронзовия медалист от Мондиал 1994 в САЩ Бончо Генчев.

Иванов тренира във футболната школа на „виолетовите“ от 2014 година и е един от капитаните на набор 2006. Вече е бил носител наградата МБМ „Най-добър футболист – София 2017/2018“, както и на наградата „Кока-кола къп 2018“.

Той е възпитан и целеустремен, посочват в номинацията му, направена от Етър, а в експертната оценка на треньорите му се казва още, че е перспективeн, волеви, постоянен и дисциплиниран.

„Искам първо да благодаря на моето семейство, както и на моите треньори, без които нямаше да успея! Благодаря и на моите съотборници, без тях нямаше да взема тази награда. Горд съм, че взимам приза на името на Трифон Иванов, защото това е един велик футболист и голям великотърновец. Мечтата ми е да вляза в мъжкия отбор на Етър, а после – и в националния тим на България“, заяви талантът.

Носители на наградата „Трифон Иванов“ досега през годините са били Десислав Пенев, Стелиян Добрев, Калоян Ненчев, Кристиян Димитров и Росен Върбишки. В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда и детски футболен турнир на стадион „Ивайло“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ