Йовов: През пролетта Левски бързо ще се върне към пътя на победите

7 Dni Sport21.12.2022
ЦСКА - Левски, Христо Йовов

Един от емблематичните футболисти на Левски – Христо Йовов – сподели, че с привличането на Рикардиньо целта със сигурност е да се увеличи мощта в нападението на „сините“.

Тоя заяви, че през пролетта очаква тимът да се завърне бързо на победния път, след като бъде направена добра подготовка в Дубай.

„Смятам, че се случва нещо закономерно. Според мен Левски играе добре. Липсват ротациите в отбора и има оскъден брой футболисти, с които разполага Станимир Стоилов. Оказва се, че Билал Бари е бил с голяма роля в отбора.

Въпреки че беше много обвиняван, че не отбелязва голове, вършеше много работа и в нападение, и в зашита, където бе много пълноценен. Самият факт, че Бари е бил много мачове подред като титуляр показва, че въпреки моментите, в които не бележи, е бил и е ценен за отбора.

Със сигурност целта с привличането на Рикардиньо е да се увеличи мощта в нападение и конкуренцията в тима. Той е бил наблюдаван и надеждите на ръководството и привържениците са ясни“, започна той пред „Мач Телеграф“.

„Дали ще бъдат привлечени нови играчи зависи много и от това какво е финансовото състояние. Не става въпрос просто да се вземат някакви, а да са такива, които могат да вдигнат качеството в отбора. Със сигурност липсата на достатъчен брой футболисти, които да са конкурентноспособни на титулярите оказва влияние.

Имаше и контузени, имаше и умора в момчетата. В крайна сметка, когато не може да бъде заменен даден играч, това е проблем. При всички положения на Левски му трябват още две-три попълнения. Но познавайки Станимир Стоилов, мога да кажа, че нещата при него няма да бъдат на всяка цена.

Въпросът е от финансова гледна точка. Ако отборът бъде поет от сериозна финансова група, каквито слухове се носят, това може само да ни радва“, заяви Йовов.

„Смятам, че през пролетта Левски бързо ще се върне на пътя на победите. Въпреки всички тези загубени точки, отборите, срещу които бяха загубени, не превъзхождаха игрово Левски. Това мен ме успокоява като футболен човек. Аз гледам отборът как играе и това за мен е важно.

Сега момчетата имат достатъчно време да се подготвят на хубаво място. Ще се изиграят контроли със сериозни противници и това е една предпоставка Левски да влезе напролет напълно готов. За мен лично, това място, на което се намират „сините“, не отговаря на показаното от отбора“, заяви Бижутера.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ