Григор Димитров започна Световната лига с впечатляваща победа в Дубай

7 Dni Sport20.12.2022
София Оупън, Григор Димитров,

Григор Димитров дебютира с победа във Световната лига с впечатляваща победа в Дубай. Заедно със своята партньорка Паула Бадоса Жиберт те се справиха с 2:1 сета с Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова.

В отделните части резултата бе 5:7; 6:3 и 10:4 в шампионския тайбрек.

Григор Димитров, попадна в отбор The Falcons („Соколите“), където ще си партнира рамо до рамо с Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса.

Сблъсъците между отделните тимове ще се състоят от три отделни срещи – един мъжки сингъл, един женски сингъл и мач на смесени двойки, като родната ни първа ракета даде начало на програмата за днешния ден с двубой при каретата.

Гришо обедини сили с бившата WTA 1000 шампионка и настояща номер 13 в световната ранглиста Бадоса, като двамата дадоха ранен аванс на „Соколите“ ще излязат на корта срещу дуета на отбор The Hawks („Ястребите“) в лицето на Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова, след като предварително заявената Анет Контавейт се отказа.

Автор: „Тенис.бг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ