Милена с второ най-добро класиране в кариерата и шанс за масов старт

7 Dni Sport16.12.2022
Милена Тодорова,

Милена Тодорова се представи страхотно в спринта на 7,5 км от програмата на III кръг в световната купа по биатлон, който се провежда във френския зимен център Гран Борнан.

Момичето от Троян този път успя да направи безгрешна стрелба, а ски бягането ѝ бе изключително силно. Благодарение на него българката изпревари много елитни състезателки и се нареди на 12-ата позиция.

Милена бе по-бърза само с 2 десети от италианката Доротея Вирер.

Така Тодорова има чудесна изходна позиция за преследването на 10 км утре.

Освен това тя има много добър шанс да стартира и в неделя. Тогава ще се проведат първите за кампанията масови стартове при дамите и мъжете.

Както е известно, в тях участват първите 25 във временното класиране за световната купа плюс тези петима, които са се представили най-добре в текущия кръг и не са в топ 25.

При жените след спринта Тодорова се намира на третото място в това подреждане.

12-ото място е второто най-силно класиране за българската националка в световната купа.

Нейният връх до момента е 8-ата позиция отново в спринт, който се проведе през сезон 2020/2021 в шведския зимен център Йостерсунд.

В Гран Борнан стартираха още 2 българки. Мария Здравкова остана 89-а с три пропуснати мишени, а Даниела Кадева е последна, 95-а, с четири грешки.

Шведката Ана Магнусон спечели спринта и с това записа своята първа победа за световната купа. На стрелбището тя бе безгрешна.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ