Украински лекари помагали на биатлониста Благой Тодев

7 Dni Sport15.12.2022
Благой Тодев,

Възпаление на сухожилие, което придържа предния мускул тибиалис на десния крак, е здравословният проблем, измъчващ национала по биатлон Благой Тодев от началото на сезона в световната купа.

21-годишният банскалия разясни ситуацията около себе си пред “24 часа” от родния си град. Тодев се прибра в него преди дни заради простудно заболяване.

“Получих настинката в Хохфилцен и беше ясно, че няма как да се възстановя за стартовете в Гран Борнан тази седмица. Така че ги пропускам и ще използвам времето за възстановяване”, започна Благой.

Времето до началото на следващата година националът ще използва, за да изчисти и гореспоменатия проблем. Той се появява след предсезонния старт в Идре (Шв), където Тодев завърши 11-и в спринта с безгрешна стрелба в конкуренцията на силни представители на домакините и французи.

“Появиха се болките в областта между малкия и големия пищял. Така до началото на сезона в световната купа нямах възможност да правя скоростни тренировки. Единствено въртях велоергометъра.

Тъй като нашият национален отбор няма доктор, получих помощ от лекарския екип на Украйна. Това се случи и в Идре, и после в Контиолахти. Вземах хапчета, слагаха ми и инжекции. Правих специфични упражнения, но проблемът не отшумяваше напълно и така стартирах сезона.

Това неминуемо ми се отрази. Явно си трябва определен период за възстановяване. Надявам се скоро всичко да отмине и да мога да започна да тренирам нормално. Тъй като на Банско няма сняг, ще отида на Белмекен. Най-вероятно там ще бъда през по-голямата част от празниците”, сподели Тодев.

Той направи пробив тази година, завършвайки миналия сезон като европейски шампион от Поклюка, световен вицешампион от Солт Лейк Сити и носител на кристалния глобус за най-добър в индивидуалната дисциплина при младежите.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ