„Петлите“ успяха, Франция победи Мароко, следва мечтан финал в Катар

7 Dni Sport14.12.2022
Франция - Мароко,

Отборът на Франция победи Мароко с 2:0 и се класира за финал на Световното първенство в Катар.

Двубоят започна в светкавично темпо и момчетата на Дидие Дешан взеха аванс след само 5 минути игра. При първата сериозна атака на французите Гризман беше изведен зад защитата на Мароко, а след негово центриране и разбъркване в наказателното поле Тео Ернандес успя да добави топката във вратата на Ясин Буну.

В 10-а минута марокацните отвърнаха с шанс на свой ред. Унахи намери пространство за изстрел, но Юго Лорис се справи отлично с първата опасност пред вратата си.

В 17-а минута се стигна до голям пропуск за „петлите“. След бърза контраатака на Франция, Жиру беше изведен зад защитата на „аталските лъвове“, но мощният му шут срещна гредата.

В следващите минути Уалид Регреги трябваше да смени принудително една от звездите в защита – Ромен Саис, който напусна контузен.

В 36-а минута Франция пропусна нови два златни шанса. След поредна контраатака Мбапе видя как негов удар е изчистен от гол линията, а секунди по-късно Жиру пропусна почти на празна врата.

В последната минута на редовното време на полувремето Мароко беше на косъм от изравнителен гол. При първия корнер в мача за африканците Джауад Ел Ямик сащиса всички с перфектен ножичен удар, а Лорис успя да избие топката в гредата.

В началото на второто полувреме мароканците започнаха много активно и стигана до добро положение. След продължителна атака, Софиан Буфал се оказа на стрелкова позиция, но добрият му удар беше изчистен от гол линията.

В тези минути Франция отстъпи категорично инициативата, а Мароко започна да вярва, че може да намери изравнителен гол.

Двубоят вървеше в накъсан ритъм, но в 80-а минута французите, сякаш от нищото, решиха всичко. Маркюс Тюрам и Мбапе разиграха по левия фланг, а след страхотен пробив на суперзвездата на ПСЖ влезлият преди секунди Рандал Коло Муани покачи на 2:0.

Франция – Мароко 2:0

Стартовите състави:

Франция: Лорис, Дембеле, Фофана, Жиру, Гризман, Мбапе, Ернандес, Конате, Кунде, Чуамени, Варан;

Мароко: Буну, Амрабат, Буфал, Агер, Ен-Несири, Ел Ямик, Унахи, Мазрауи, Хакими, Саис, Зиеш;

Автор: „Гонг“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ