Саша Илич избрал Турция пред Испания за „червения“ лагер

7 Dni Sport14.12.2022
ЦСКА - Пирин Благоевград, Саша Илич

Треньорът на ЦСКА – Саша Илич лично е избрал зимният лагер на тима да се проведе в турския курорт Белек, съобщава „Тема Спорт“. Двата варианта пред армейците бяха Испания, където се готвеха след завръщането в Първа лига, и южната ни съседка, като в крайна сметка е натежало желанието на наставника.

За Илич това ще е едва втора зимна подготовка в крехката му треньорска кариера, като и в началото на тази година той е пътувал до Турция. Тогава воденият от него Чукарички отсяда в Анталия. Тимът провежда 4 контроли, а още две пропадат – срещу Алания Владикавказ и Ингулец. Сръбският тим постига две победи – с 1:0 над руския Кубан Краснодар и с 2:0 над словашкия Дунайска Стреда. Завършва наравно със словенския Мура и отстъпва с 2:3 на украинския Динамо Киев. Илич е останал много доволен от условията, които са били предоставени на отбора му в Анталия, и именно заради това е предпочел ЦСКА да се готви в намиращия се на едва 20-ина километра курорт Белек.

Така червените ще се доверят на Турция за зимната си подготовка за трета поредна година. За първи път това се случи в началото на 2021-ва под ръководството на Бруно Акрапович и бе продиктувано от пандемията от коронавирус. След това обаче столичани повториха дестинацията и през този януари, когато начело бе Стойчо Младенов.

ЦСКА ще прекара в Белек половин месец, като заминава за Турция в средата на януари. Тимът се събира за медицински изследвания на 5 януари, а първата тренировка за 2023 година ще се проведе на седми. Преди лагера армейците ще се готвят в домашни условия на базата в Панчарево.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ