Тунчев с ключова сделка, Арда се подсили със звездата на efbet Лига

7 Dni Sport13.12.2022
Абубакар Тунгара,

Арда е пред осъществяването на двоен трансферен удар. Тимът от Кърджали е в напреднали преговори с халфа Радослав Цонев, който днес официално се раздели с Пирин Благоевград. Двете страни са много близо до споразумение, а интерес към юношата на Левски има и от други клубове, съобщават колегите от „Гонг“.

Цонев игра през пролетта при „орлетата“, а преди това беше част от „сините“, където спечели SESAME Купа на България, макар че ролята му в отбора беше на твърда резерва.

Днес договор с Арда подписа футболистът от Мали Абубакар Тунгара, обявиха от клуба. Офанзивният полузащитник е уточнил всички подробности около своя трансфер със спортния директор на клуба Ивайло Петков.

Арда ще плати трансферна сума на Берое, където той играеше до този момент. Контрктът на футболиста е за две години и половина. Той ще бъде представен официално на първата тренировка на отбора на 6 януари.

Абубакар Тунгара е от Мали и е роден на 15 ноември 1994 г. Висок е 178 см. и играе на поста офанзивен полузащитник. Той е преминал през абсолютно всички национални гарнитури на своята държава. За последно Тугара игра е Берое, а преди това е носил фланелката на Салиф Кейта, мароканските Шабаб и Рабат.

„Ръководството на ПФК Арда, треньорите, футболистите и феновете пожелават много успехи на Абубакар Тунгара с екипа на Арда“, пишат от клуба.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ