Оливие Вердон с голямо постижение

7 Dni Sport12.12.2022
Лудогорец - ХИК, Дени Групер, Оливие Вердон, Рик Джонатан, Каули Оливейра

Лудогорец е българският отбор с най-много мачове всяка есен. От юли до началото на декември, тимът на Анте Шимунджа изигра 35 срещи – 18 в efbet Лига, 14 в Европа, 2 за Купата на България и 1 за Суперкупата), пише „Мач Телеграф“.

Най-много игрово време в тях записа централният защитник Оливие Вердон – 2370 минути във всички турнири. Това са 39,5 часа футбол, или с други думи казано – един ден и 15 часа. Постижение, немислимо за нито един друг футболист от efbet Лига.

27-годишният национал на Бенин няма алтернатива в състава на Лудогорец. Именно Вердон прати „орлите“ в групите на Лига Европа, след като хладнокръвно реализира от дузпа във Вилнюс, правейки 3:3 срещу Жалгирис. Бившият футболист на Бордо впечатлява с физиката си, скоростта си и изнасянето на топката.

Още един играч на Лудогорец впечатли тази есен, но с головете си. Аржентинецът Матиас Тисера отбеляза 14 попадения за Лудогорец във всички турнири, с което се превърна в голмайстор на „орлите“. 10 са попаденията му в efbet Лига, като най-важно бе срещу ЦСКА за успеха с 2:1. В Европа Тисера вкара на Сутеиска, два пъти на Жалгирис и веднъж на ХИК Хелзинки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ