Саша Илич е дал списък с три имена на Гриша Ганчев – имената им изтекоха

7 Dni Sport12.12.2022
Септември София - ЦСКА, Иван Христов, Саша Илич

Треньорът на ЦСКА Саша Илич лично е посочил трима от футболистите, които клубът привлече през лятото, съобщават колегите от „Тема Спорт“.

Припомняме, че червените проведоха мащабна селекция, като в Борисовата градина пристигнаха цели 10 играчи. От тях сърбинът лично е настоял пред отговорните фактори на „Армията“ за взимането на Лазар Туфегджич, когото добре познава от първенството на родината си, Дауда Бамба и младока Симеон Александров. Котдивоарският нападател дори тренира на базата в Панчарево цял месец преди да парафира с 31-кратните шампиони, заради съмнения за контузия в коляното, а това се случи отново по изричното желание на младия специалист.

Илич е одобрил привличането и на останалите 7 летни попълнения на ЦСКА, но те са му били предложени от клубното ръководство. Както е известно, червените подписаха още със Станислав Шопов, Галин Минков, Брадли де Нойер, Дюкенс Назон, Джонатан Линдсет, Марселино Кареасо и Жираир Шагоян.

Армейците предприеха рязък завой в селекционната си политика, като за голяма част от привлечените футболисти бе заплатена трансферна сума. Като свободни агенти пристигнаха единствено българите Шопов и Минков, както и Бамба.

Очаква се зимната селекция на ЦСКА да протече по сходен начин, като отново са наблюдавани както играчи с дългосрочни договори, така и такива, които могат да дойдат като свободни агенти. Илич пак е получил предложения от ръководството и дори вече е одобрил някои от тях. Както „Тема Спорт“ вече писа, червените са в напреднали преговори с бразилски халф. За тази сделка съдейства Стойчо Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ