Бъдещият нападател на Левски отказал на богаташи от Суадитска арабия

7 Dni Sport12.12.2022
Спартак Варна - Левски, Отбор, Филип Кръстев

Бъдещият нападател на Левски Рикардиньо е отказал доста по-атрактивни финансово оферти, за да играе в Европа. Това съобщиха медиите в Бразилия. „Сините“ са си гарантирали привличането на 21-годишния нападател, чиито права се държат от спечелилия промоция за местния елит Гремио. Едно от предложенията към младока е било от клуб от Саудитска арабия. То обаче е отхвърлено от Рикардиньо, който е искал да продължи кариерата си в Европа.

Това е причината и да не пожелае да облече фланелката на друг бразилски отбор от Серия „А“. През есента той игра в Атлетико Гоянензе, но не е пожелал да остане и там.

Рикардиньо е очакван до дни в България, за да премине задължителните медицински прегледи. След това той ще подпише договор за 3 години. Левски пък няма да плати и стотинка на Гремио. Бразилският клуб обаче ще продължи да държи част от правата на играча, който през 2022-а така и не вкара гол в 9 шампионатни мача. Според тамошните медии за Гремио остават между 30 и 55% от правата на Рикардиньо.

„Нападателят все още е златна буца, след като направи отлична 2021 година. Преди време не успя в португалския Маритимо, но ако сега се докаже в Европа, ще донесе приходи на Гремио“, пишат в страната на кафето, цитирани от „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ