Обрат, дузпи, драма, но Меси и Аржентина са на 1/2 финал в Катар

7 Dni Sport09.12.2022
Нидерландия - Аржентина, Лео Меси

Отборът на Аржентина победи Нидерландия след изпълнение на дузпи, след 2:2 в редовното време и продълженията и се класира за 1/2 финалите на Световното първенство.

Мачът започна равностойно с атаки и от двата тима, но не се стигна до сериозни положения през първите 20-ина минути. Все пак в 22-рата Меси пробва далечен шут, който не намери целта. Бергвайн веднага отговори с удар по земя, който обаче се оказа разочароващ.

В 33-тата минута Родриго де Паул отправи първия точен изстрел в двубоя, като той беше уловен от Андриес Ноперт. Две минути по-късно Меси намери с пас на границата на наказателното поле Молина, който си поведе топката и след това с шут по земя даде аванс на „гаучосите“. В 40-ата минута Меси пробва удар, който завърши в ръцете на вратаря.

Първата опасност през втората част дойде чак в 63-тата минута, когато Меси изпълни пряк свободен удар и прати топката малко над вратата. Така се стигна до 71-вата минута, когато Дензъл Дъмфрис фаулира Маркос Акуня на границата на наказателното поле, а Антонио Матеу Лаос веднага посочи бялата точка. Оттам Меси беше точен за 10-ия си гол на Световно първенство, изравнявайки се на върха по този показател за Аржентина с легендарния Габриел Батистута.

Отговорът на „лалетата“ не закъсня и десет минути по-късно Вегхорст върна едно попадение, разписвайки се с глава след центриране на Стивън Бергхаус. Това беше и първият точен удар на тима в мача. Две минути по-късно именно Бергхаус отправи опасен шут, който обаче мина от външната страна на мрежата.

В 88-ата минута се стигна до разправия между двата отбора, в която Вирджил ван Дайк изблъска Леандро Паредес и така получи жълт картон.

Нидерландия – Аржентина 2:2

0:1 Молина 35′

0:2 Меси 73′ – дузпа

1:2 Вегхорст 83′

2:2 Вегхорст 90+11′

Нидерландия: Ноперт, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Дъмфрис, Де Роон, Ф. Де Йонг, Блинд, Гакпо, Депай, Бергвайн

Аржентина: Е. Мартинес, Ромеро, Отаменди, Лисандро, Молина, Де Паул, Фернандес, Мак Алистер, Акуня, Меси, Алварес

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ