Станимир Стоилов – Мъри: За оставката ли? Да, готов съм.

7 Dni Sport09.12.2022
Левски - Славия, Станимир Стоилов

Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира бъдещето на „синия“ клуб и потенциалните му нови инвеститори. Той сподели, че финансово левскарите вече са си стъпили на краката, но очаква да се намери решение на задълженията към НАП или да дойде голям инвеститор. Мъри призна, че дори е готов да подаде оставка, ако това ще е за доброто на Левски.

„Не се отказвам от нищо. Ако искат да правят нова приказка и ни поканят и имат нужда от нас, ще продължим. Левски е моят клуб, на който аз съм фен и под никаква форма не желая да го поставям под някакво напрежение, ако има нови инвеститори или собственици, с моето присъствие да се чувстват ангажирани, че трябва да продължа – аз подавам оставка, а те ще преценят дали ще се договорим за начина на работа. За мен е важно Левски да бъде спасен“, заяви пред „Bulgaria On Air Стоилов“.

Мъри се върна и назад към първите си години в треньорството.

„Дължа почти всичко от футбола на Левски, разви ме като играч, като треньор после. Левски е основата на моята футболна кариера. За мен означава честност и вяра. Трябва да се спазват заветите на Апостола. Няма бедни и богати левскари, няма по-малки и по-големи левскари, всички са еднакво левскари“, отбеляза Стоилов.

Той разказа, че на 8 март 2003 г. е бил последният мач, който е изиграл – срещу Славия, и дори си е счупил пръста, а след срещата са освободили треньора му Славолюб Муслин, на когото е бил ревностен фен. След това е получил „леко фалшиво“ предложение да продължи до края на сезона.

„Тогава видях фалшива покана да продължа, да оздравея и казах, че спирам, но после Гошо Тодоров ме покани да бъда помощник-треньор. Останах да работя, успяхме да свършим положителна работа и спечелихме Купата на България. След това не получих предложение за нов договор, защото лицемерието и двуличието в тази държава преобладава. След това се върнах и съвсем смело заявих, че искам да бъда треньор. Мисля, че бях подготвен, защото имах много добри учители“, обясни Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ