Тренто с Казийски на полуфинал на Световното клубно първенство по волейбол

7 Dni Sport09.12.2022
Тренто - Милано, Матей Казийски

Българският нападател Матей Казийски реализира 23 точки и беше най-резултатен при победата на Тренто над иранския Пайкан с 3:1 (25:20, 25:21, 25:27, 25:19) в мач от група „Б“ на Световното клубно първенство по волейбол за мъже в Бетим (Бразилия). Така тимът на българина се класира на полуфиналите заедно с другия отбор в групата – бразилския Минас.

„Двата отбора бяха добре подготвени и играха на добро ниво. Контролирахме първите два гейма, но в третия, въпреки че успяхме да се възстановим след лошото начало, не можахме да го завършим добре. Все пак спечелихме следващия, а с това и мача. За нас важното е да продължим да се адаптираме. Идваме от зимно време в Европа, а тук е много горещо.

Мисля, че и сервисите ни ще се подобрят, когато свикнем с условията в залата. Всеки следващ мач ще бъде по-труден, не само защото съперниците ни стават още по-сериозни, но и защото ще трябва да се справим с предизвикателството да играем в последователни дни“, коментира капитанът на тима Казийски, който беше избран за най-добът играч (МВП) на турнира при първия триумф на Тренто през 2009 година.

Италианците и Минас ще играят в пряк двубой за първото място в групата тази нощ.

Автор: „Труд“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ