Росица Денчева мачка в САЩ, бие американка на нула на Световното първенство – „Ориндж Боул“

7 Dni Sport08.12.2022
Росица Денчева,

Росица Денчева се класира убедително за осминафиналите при девойките до 18 г. на турнира „Ориндж Боул“ в Плантейшън, щата Флорида. Надпреварата се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години.

Българката разгроми с 6:0, 6:0 Ава Круг от САЩ. Денчева започна турнира с обрат над друга представителка на домакините Катрин Хюй от САЩ с 3:6, 6:4, 6:3.

По-рано Илиян Радулов се класира за осминафиналите при юношите. Радулов, поставен под №7 в схемата, разгроми с 6:0, 6:3 Алекса Писарич от Сърбия. На старта Илиян се наложи с 6:3, 6:1 над Фелипе Морено от САЩ. Така Радулов загуби само седем гейма в първите си два мача.

На двойки Илиян Радулов и Адрияно Дженев, поставени под номер 4 в схемата, са четвъртфиналисти, след като спечелиха срещу Лиам Дровър-Матинен от Канада и Яник Келм от Германия със 7:6(1), 6:2. В първия кръг българският тандем елиминира с 6:4, 6:2 Джонатан Ирванто и Фелипе Морено от САЩ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ