Героите от Мароко победиха Испания и се класираха на 1/4 финалите

7 Dni Sport06.12.2022
Мароко - Испания,

Отборът на Мароко се класира за 1/4 финалите на Световното първенство по футбол в Катар. Това се случи след победа с дузпи и 0:0 в редовното време.

В първата минута тимът от Северна Африка се прибра дълбоко в половината си и изчакваше атаките на испанците. Това затрудняваше максимално иберийците в стремежа им да стигат до атаки. Даже отборът на Мароко беше този, който имаше първия шанс за гол. В 11-ата минута Хакими шутира от пряк свободен удар, но не уцели вратата.

Чак в 25-ата минута стана интересно пред вратата на Мароко. Тогава неразбирателство между вратаря и защитниците пред него се стигна до положение за испанците, довело до греда, но в крайна сметка се оказа, че е имало засада.

В 26-ата обаче нямаше засада при извеждащ пас към Асенсио, но нападателят на Реал Мадрид стреля в аут.

Мароканците също погледнаха напред и в 33-тата минута Мазрауи шутира силно, но Симон отрази. Три минути преди паузата пък Наиф Агер се включи в атака и засече с глава, но топката мина над гредата. В следващата атака се стигна до ново опасно центриране в полето пред Унай Симон, но този път Лапорт изчисти.

И второто полувреме продължи като първото с натиск на Испания и дълбока защита на Мароко. В 55-ата играчите на Луис Енрике най-накрая отправиха първия си удар в очертанията на вратата – чрез Олмо, който обаче беше спасен от Буну.

Малко след изтичането на първия час в игра за испанците се появи Алваро Мората. Неговата, а и последвалите смени обаче не промениха нищо. Играчите в червено си стояха подредени в 4-1-4-1 в своята половина, докато испанците неуспешно търсеха свободни пространства.

Чак в 80-ата минута се стигна до някакъв шанс, след като Нико Уилямс центрира опасно, но в последния момент топката беше избита. Две минути след това Мората се измъкна и стреля от нулев ъгъл, което логично не доведе до нищо.

Едва в 86-ата минута мароканците застрашиха Унай Симон след центриране на Хакими, но в крайна сметка испанците се справиха.

Минута преди изтичането на редовното време Нико Уилямс пропусна добър шанс за гол. При ситуацията беше маркирана засада на Мората при атаката, но повторенията показаха, че такава няма, което означаваше, че евентуално попадение най-вероятно щеше да бъде зачетено.

В добавено време стражът на Испания Симон беше на косъм от това да загуби топката от връхлитащия Ез Абде, което почти сигурно щеше да означава победен гол за мароканците.

И това обаче не беше всичко за редовните 90 минути, защото се стигна до решаваща намеса на Буну след остро центриране.

Очаквано никаква промяна не настъпи и в продълженията. В десетата минута на първото от тях европейците създадоха две положения.

Мароканците стигнаха до златния си шанс в 104-тата минута чрез Уалид Хедира, който се оказа очи в очи със Симон, но шутира слабо и вратарят изби с крак.

Испанците бяха на крачка от попадение в 118-ата, когато Уилямс центрира зад гърба на вратаря, но там Хакими изпревари Ансу Фати. В заключителните секунди пък Ел Ямик за малко да си вкара автогол.

Последният пропуск направи Пабло Сарабия в добавеното време на второто продължение, когато от малък ъгъл удари греда.

Рулетката на дузпите определи, че Мароко ще бъде 1/4 финалист на Мондиала в Катар.

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ