Левски счупи нов антирекорд, толкова дузпи не са пропускали никога

7 Dni Sport06.12.2022
Лудогорец - Левски, Килиан ван дер Каап, Антон Недялков

Левски пропусна седем дузпи през есенния дял на сезона, като играчите на Станимир Стоилов са заставали зад бялата точка общо 14 пъти. Такова чудо не се е случвало от началото на новото хилядолетие. Статистиката показва, че подобна черна серия е имало единствено в периода на Делио Роси като треньор на „сините“.

През сезон 2017/18 бяха пропуснати шест дузпи срещу шест вкарани. И тогава, както и сега, няма щатен изпълнител от бялата точка. Върхът беше на финала за купата на България срещу Славия, когато при дузпите след края на редовното време Жорди Гомес, Хали Тиам и Роман Прохазка се провалиха при ударите си.

Прохазка е на второ място при чужденците с най-много изпълнени дузпи за „сините“. Той е с 10, а лидерът Седрик Бардон е с 12. Интересното е, че словакът и французинът имат по два пропуснати 11-метрови наказателни удари.

От чужденците, стреляли от бялата точка повече от два пъти с екипа на Левски, без грешка са само Гара Дембеле, Гари Родригес, Давиде Мариани, Жоазиньо и Найджъл Робърта.

Гари Родригес е вкарал и осемте си опита от 11-те метра, докато Дембеле не е имал грешка при седемте си изпълнения. Мариани е с пет, а Жоазиньо и Робърта с по четири.

№1 в класацията по най-много пропуснати дузпи за Левски сред чужденците е Паулиньо, който се провали и при двата си опита да се разпише за клуба от такава ситуация.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ