Левски има нов собственик. Предоставят му бюджет близнак на този на Лудогорец.

7 Dni Sport05.12.2022
Лудогорец - Левски, Уелтън

Компанията „Спорт Републик“, чиито основен акционер е телевизионният магнат от сръбски произход Драган Шолак, вече е придобила контролния пакет акции на столичния гранд Левски, съобщават колегите от „Топспорт“.

Сделката се е осъществила в средата на тази седмица и тепърва ще бъде обявена официално от двете страни. Индиректно за подобен развой на събитията призна и Станимир Стоилов в изказването си след злополучния осминафинал за Купата на България срещу Лудогорец, в който Левски загуби с 1:2 и приключи по неуспешен начин защитата на спечеленото национално отличие през май.

Финансови детайли по сделката не се съобщават, но чуждестранният инвеститор си е поставил за цел изграждането на изцяло нов стадион „Георги Аспарухов“, а също така и превръщането на тима в един от хегемоните на Югоизточна Европа.

От „Спортс Републик“ се надявали, че в Левски може да бъде приложен модела „Динамо Загреб“, където чрез смес от собствени кадри и качествени чужденци, отборът да бъде редовен участник в европейските клубни турнири. Компанията притежава още английския Саутхемптън и втородивизионния турски Гьозтепе (Измир).

Остава само да разберем какво ще се случи със сегашното оперативно ръководство на Левски, дълговете на клуба и каква ще бъде съдбата на наставника Станимир Стоилов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ