Бразилия мечтаe за 6-та Световна титла, Южна Корея e на пътя им

7 Dni Sport05.12.2022
Камерун - Бразилия, Родриго

Петкратният носител на световната купа Бразилия излиза срещу Южна Корея в пореден осминафинал от Световното първенство в Катар. “Селесао”, които са един от основните претенденти за титлата, изиграха два впечатляващи двубоя в първите си две срещи в груповата фаза, когато спечелиха с срещу Сърбия и Швейцария, благодарение на които се класираха първи в подреждането.

Южна Корея пък се превърна в поредната сензация в Катар, след като достигна тази фаза благодарение на гол в добавеното време в последния си двубой срещу Португалия, което оформи пълен обрат и им донесе трите точки.

Треньорът на южноамериканците Тите направи цели девет промени в двубоя срещу Камерун, когато Бразилия загуби, но това даде възможност да основните играчи да получат почивка. Поражението им обаче означаваше, че за пръв път от 1994-а в САЩ няма нито един отбор, който да е спечелил и трите си двубоя в групата. От “селесао” обаче най-вероятно отново няма да имат възможност да разчитат на голямата си звезда Неймар като титуляр, но съставът има достатъчно качествени играчи, които да опитат да компенсират липсата.

Възпитаниците на Пауло Бенто станаха един от трите азиатски представителя на 1/8-финалите на турнира и вероятно ще излязат спокойни, за да се насладят на сложната задача да играят срещу Бразилия, от които загубиха с 5:1 само преди няколко месеца. Интересен факт е също така, че двата тима са водени от съотборниците на клубно ниво Ричарлисон за “селесао” и Хюн-Мин Сон за корейците.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ