Нидерландия се класира на 1/4 финал след победа над САЩ в Катар

7 Dni Sport03.12.2022
Нидерландия - САЩ,

Отборът на Нидерландия победи САЩ с 3:1 в първи мач от осминафиналната фаза на Световното първенство в Катар и се класира за следващата фаза на надпреварата. Мемфис Депай откри още в 10-а минута. Дейли Блинд удвои резултата в добавеното време на първото полувреме. Хаджи Райт се отчете с попадение в 76-а минута за САЩ, което върна надеждите за „янките“. Дензел Дъмфрийс обаче изпари интригата в 81-а минута.

Първият голям шанс дойде още в 3-тата минута. След центриране отдясно Кристиян Пулишич беше изведен заспалата защита на Нидерландия, но пропусна сам срещу Андийс Ноперт.

В 10-а минута обаче момчетата на Луис Ван Гаал откриха резултата. При първата хубава атака на „лалетата“ в мача Дензел Дъмфрийс центрира остро към точката на дузпата, а там Мемфис Депай не прости на Мат Търнър за 1:0.

Темпото на мача не беше никак високо в следващите 25 минути, като „лалетата“ се отчетоха с неточни удари на Депай и Блинд.

В 43-а дойде шанс за американците. Уеа се отчете с мощен удар от около 20 метра, но Ноперт беше внимателен, за да избие.

В самия край на първата част „лалетата“ нанесоха съкрушителен удар. След тъч и няколко грешки на американите Дъмфрийс отново центрира перфектно за включилия се Дейли Блинд, който вкара за 2:0.

Началото втората част беше активно и за двата състава. Първо топката беше изчистена от нидерландски играч от гол линията след ъглов удар за САЩ, а минута по-късно Търнър не позволи на Цимерман да си вкара автогол.

В 75-а минута САЩ изпусна огромен шанс. След грешка при връщането на топката към Андрийс Ноперт на Мемфис Депай, Хаджи Райт изпревари вратаря, но си поведе силно и топката беше избита на гол линията.

Само минута по-късно късметът обаче се усмихна за тима на Грег Бергхалтер. След центриране отдясно Хаджи Райт някак закачи топката, а тя влезе в далечния ъгъл на вратата на Ноперт, като траекторията на летежа на кълбото заблуди всички.

В 81-а минута обаче „лалетата“ успяха да си върнат пълния контрол върху мача. След статично положение топката се оказа в Дейли Блинд, който намери с перфектно центриране на задната греда Дензел Дъмфрийс, който матира Търнър за 3:1.

Ето и съставите на двата тима:

Нидерландия: Ноперт, Тимбер, Ван Дайк, Аке, Дъмфрис, Де Йонг, Де Роон, Блинд, Клаасен, Мемфис, Гакпо;

САЩ: Търнър, Дест, Цимерман, Риъм, Робинсън, Адамс, Муса, Маккени, Пулишич, Ферейра, Уеа;

Автор: „Гонг“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ