Надъханият тим на САЩ ще бърка плановете на Нидерландия

7 Dni Sport03.12.2022
Иран - САЩ,

Нидерландия излиза срещу САЩ в първи 1/8-финален двубой от Световното първенство в Катар. Сблъсъкът на „Халифа Интернешънъл“ е днес от 17:00 часа.

Тимът на Луис ван Гаал се класира за елиминациите, след като завърши на първо място в група „А“. „Лалетата“ победиха с по 2:0 Сенегал и домакините от Катар, а между тези две срещи направиха 1:1 с Еквадор. Нидерландия се представя доста добре в дефанзивен план, но отборът е отправил само осем точни удара в трите си мача на Мондиал 2022. Формата на Коди Гакпо обаче тушира тази леко притеснителна статистика. Нападателят на ПСВ стана едва четвъртият футболист в историята на Нидерландия, който се разписва в три поредни мача на световно първенство.

Селекцията на Ван Гаал е в серия от 18 поредни срещи без загуба. Последното поражение бе от Чехия на 1/8-финалите на Евро 2020. Нидерландците успяват да се класират на 1/8-финал на всеки Мондиал, на който играят от 1934 година. В последните 32 години „лалетата“ само два пъти са отпадали именно на тази фаза.

САЩ завърши на втората позиция в група „В“, в която бяха още отборите ма Англия, Иран и Уелс. „Янките“ записаха ремита в двубоите срещу двата британски съперника, след което записаха изключително ценен успех с 1:0 над Иран, благодарение на който се класираха на 1/8-финалите. Лошата новина от този двубой бе, че голмайсторът в него Кристиан Пулишич, който се представя много силно в Катар, получи контузия. Последните информации обаче са, че ще бъде на разположение за сблъсъка с Нидерландия. Американците имат доста лоша статистика срещу европейски отбори на световни първенства. Последната им такава е през 2002 година. След това „янките“ имат шест равенства и пет загуби срещу такива тимове.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ