Камерун все още има шансове, но на пътя им е класата на Бразилия

7 Dni Sport02.12.2022
Бразилия - Швейцария, Винисиус Жуниор

Отборите на Камерун и Бразилия излизат, за да изиграят мача помежду си от група „G“ на Мондиала в Катар. Срещата започва в 21:00 часа на “Лусаил Иконик Стейдиъм”.

Селесао вече си осигури участието на осминафиналите, след като в първите си две срещи взе победи – 2:0 над Сърбия и 1:0 над Швейцария. Камерун от своя страна е с една точка до момента след 3:3 със Сърбия и загуба с 0:1 от Швейцария. Към момента Бразилия е лидер с шест точки, втори е Швейцария с три, а Камерун и Сърбия са с по една.

Най-голямата драма около състава на Бразилия е състоянието на Неймар. Звездата на тима получи контузия в глезена в първия двубой и все още не е готов да се завърне в игра. Днес футболиста на Пари Сен Жермен със сигурност няма да играе, а последните прегледи показват, че той може да пропусне и осминафинала. Алекс Сандро също е с травма и няма да може да вземе участие срещу камерунците. За сметка на това Данило, който бе аут срещу Швейцария вече е на линия. Очаква се все пак, че Тите ще даде шанс за изява на футболистите, които по-малко взимаха участие или изобщо не са играли до момента на Мондиал 2022.

В състава на Камерун фейлетонът от последните дни е освобождаването на вратаря Андре Онана. Стражът започна като титуляр при загубата от Швейцария, но в деня на мача със Сърбия стана ясно, че е изваден от групата от старши треньора Сонг. Според медиите причина е била различия между двамата в поведението на вратаря по време на двубоя срещу швейцарците, в който Онана записа 26 докосвания до топката извън наказателното си поле. Други сериозни проблеми няма пред селекционера.

Двата тима са се срещали на финали на световно първенство още два пъти в историята. Първата им битка бе през 1994 година в САЩ, когато в груповата фаза Бразилия победи с 3:0 с голове на Ромарио, Марсио Сантос и Бебето. Втория път бе преди осем години на Мондиал 2014, където отново в груповата фаза домакините на турнира победиха с 4:1 с два гола на Неймар и по един на Фред и Фернандиньо. За африканците тогава реализира Жоел Матип.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ