Скандинавец поема Левски

7 Dni Sport01.12.2022
Вихрен Сандански - Левски, Станимир Стоилов, Наско Сираков

Новината, което се пече от много време и бе премълчавана на моменти за доброто на Левски от медии и привърженици е на път да бъде факт и да бъде обявена официално и до часове. Датчанинът Расмус Анкерсен ще поеме управлението на Левски, когато преговорите за придобиването на клуба от „Спорт Рипаблик“ бъдат финализирана успешно.

По всяка вероятност именно той е човекът, който е провел разговори с треньора Станимир Стоилов преди няколко дни.

Информацията е на колегите от „БЛИЦ“.

39-годишният Анкерсен е познато име във футбола. В периода 2015-20 г. е спортен директор на английския Брентфорд и същевременно президент на Мидтиланд. Това се дължи на факта, че двата клуба са собственост на англичанина Матю Бенъм. В датския клуб Анкерсен е бил шеф на бившите български национали Николай Бодуров и Божидар Краев.

Расмус Анкерсен е съосновател на „Спорт Рипаблик“ и в момента едновременно е спортен директор на английския Саутхямптън и президент на турския Гьозтепе. Именно затова се очаква да заеме и значителна ръководна роля на „Герена“.

Датчанинът следи отблизо изявите на „сините“ вече няколко месеца. През месец май той е бил на финала за купата на България, в който Левски се наложи над ЦСКА и спечели първия си трофей след 13-годишно чакане.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ