Мишо Вълчев: Време е футболистите на Левски да покажат, че има качества за отбора

7 Dni Sport01.12.2022
Лудогорец - Левски, Фенове

Легендата на Левски Михаил Вълчев сподели пред колегите от „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящите две мегабитки с Лудогорец в Разград. Първата от тях е за първенство днес от 15,00 часа, а в неделя двата тима ще се изправят на осминафинал за купата.

„В първенството се вижда, че има много достойни отбори. Лудогорец създават положения, бележат, но понякога и те допускат грешки. Дънят се в дадени мачове. Сега футболистите на Левски трябва да покажат, че имат нужните качества да са част от тима. Трябва да се раздадат и да бъдат концентрирани от първата до последната минута. Очаквам интересен двубой с открита игра, каквато приляга на Левски.

Трябва да има голови ситуации и атрактивни отигравания. Естествено, феновете на тима ще са отново зад играчите и треньорите. Запалянковците очакват да има победи. При всички положения един успех в Разград, за първенство, ще донесе сериозно самочувствие на футболистите. Ако обаче се стигне до поражение, то Левски ще загуби шансове за класиране в Топ 3 и стигане до Европа през първенството. Мисля, че „сините“ могат да вземат, въпреки всичко, две победи. Левски не е в особено стабилна форма, но може от някое положение да успее да вкара и това попадение да е решаващо“, заяви той.

„Трябва да се използват ситуациите, в които Лудогорец се е хвърлил в атака, но е останал с по-малко хора в защита. Нужна е агресия, но за да се вдигне самочувствието – трябва положителен резултат. Дай Боже, играта да е добра, но резултатът този път е по-важен. По време на тази кратка пауза, без мачове, имаха възможност психически да се разтоварят. Имаха възможност да си видят грешките и да поработят върху тях“, завърши Вълчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ