Четирима български треньори ще гледат на живо Везенков срещу Анадолу Ефес

7 Dni Sport30.11.2022
Александър Везенков,

Делегация четирима тренцори от Веселин Веселинов от Хебър, Николай Николов от Дунав Русе, Християна Златкова от Светкавица и Силвия Пеева от Славия ще участват в традиционната треньорска визита, организирана от Турската баскетболна федерация в Истанбул, която е част от инициативите на проекта за Развитие на млади таланти. България участва за поредна година в инициативата на ФИБА заедно с Турция и федерациите на Косово, Румъния и Северна Македония.

Обещаващите български треньори ще имат възможността на 1 декември да гледат в залата гостуването на Олимпиакос и най-добрия баскетболист в Европа в този момент Александър Везенков на шампиона от миналия сезон Анадолу Ефес.

Специалистите ни ще се срещнат със свои колеги от школата на Анадолу, ще гледат тренировки на подрастващите на турския гранд.

Треньорите ще имат възможността да се запознаят и с работата на колегите си от школата на „Фенерите“, а също ще посетят и тренировка на женския Фенербахче.

В програмата са включени и мачове от младежката лига на Турция – Фенербахче – Гелишъм Колежи и от местната лига при мъжете между Галатасарай, воден от доскорошния български национал Дий Бост, и Бахчъшехир. Заниманието е с цел опит.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ