Григор Димитров: България взех решение. Тръгваме двамата.

7 Dni Sport30.11.2022
Screenshot 2022-11-30 at 14.03.20

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е взел важно решение и дошло време да го обяви.

Дими и Дани Валверду ще продължат сътрудничеството си и през 2023-та година. Информацията бе потвърден пред колегите от „Тенискафе.бг“ от мениджъра на най-успешния български тенисист Георги Стоименов.

Българинът и венецуелският специалист обединиха сили отново в самия край на настоящата година. Валверду бе до бившия №3 за урнирите в Стокхолм, Виена и Париж. В австрийската столица Димитров достигна до полуфинал, а в Париж постигна още две победи, което му осигури завършване на сезона в топ 30.

Двамата са постигнали споразумение и така треньорът, с чиято помощ Григор постигна най-големите успехи в кариерата си, ще бъде до него през целия предстоящ сезон. Преди това Валверду бе треньор на Григор между юли 2016 и май 2019.

В началото на този период Григор бе под №40 в ранглистата преди да дойде незабравимата 2017-а с четири АТП титли, сред които Мастърс 1 000 в Синсинати и Финалите на АТП, след които се изкачи до рекордната си трета позиция в ранглистата.

Те ще имат и доста натоварен предсезонен период, туй като Димитров ще участва на два демонстративни турнира през декември. Първият е Diriyah Cup в Саудитска Арабия между 8 и 10 декември. При победа в първи кръг на 8 декември той ще се класира за четвъртфинал в същия ден. Отпадналите преди полуфинал пък се включват в турнир на двойки в следващите два дни. Сред другите звезди в надпреварата ще бъдат Стефано Циципас, Даниил Медведев, Александър Зверев, Тейлър Фриц, Ник Кирьос, Доминик Тийм и Стан Вавринка.

От Саудитска Арабия Димитров ще се насочи към Дубай, където от 19 до 24 декември ще се проведе първото издание на Worl Tennis League. В смесения турнир Димитров ще е в отбора на „соколите“ заедно с Новак Джокович, Арина Сабаленка и Паула Бадоса като по предварителна програма той ще играе на смесени двойки два пъти с Бадоса и веднъж със Сабаленка.

Навръх Коледа Григор ще се качи в самолета и ще се отправи към Австралия, където още от 29 декември го очаква участие на United Cup с отбора на България.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ