„Истината за разговорът между Стоилов и Домусчиев и решението на Мъри. Казвам Ви.“

7 Dni Sport30.11.2022
Левски, Пресконференция, Станимир Стоилов

На разклатения от към резултати и финансово положение Левски му предстои да изиграе два тежки мача срещу Лудогорец.

В този разговор ще Ви припомним, че старши-треньорът на „сините“ – Станимир Стоилов е имал шанс и предложение, да е от другата страна, а именно да „върти кормилото“ на прекрасния от към финансови условия, база и комфорт Лудогорец.

През декември месец 2020-та година повече от родните медии разпространяват следната информация:

„Разградчани, водени от амбицията на братя Домусчиеви, успяха да постигнат споразумение със Станимир Стоилов, който поема отбора след Нова година.

Назначението ще бъде обявено още днес или най-късно в първите дни на 2021-а. Преговорите между двете страни бяха доста дълги, но в крайна сметка те са стигнали до ръкостискане.

Станимир Стоилов ще стане най-скъпоплатеният треньор у нас – при това с разлика от сегашните наставници в елита.

Според „Тема Спорт“, 53-годишният специалист ще полуава приблизително по 1 млн. евро на година.

Това е била сумата, под която Стоилов не е пожелал да падне. И в крайна сметка собствениците на „орлите“ са се съгласили да му я плащат.

Контрактът ще бъде за 2,5 или 3,5 сезона. Именно неговият срок е последното нещо, което трябва да се уточни, преди договорът да бъде подписан, а след това входиран и в деловодството на БФС.

Стоилов е искан от доста време от Лудогорец, но досега отбиваше атаките на разградчани, въпреки примамливите им оферти. Явно обаче дългото стоене в листата на безработните е накарало Мъри най-накрая да поеме шампионите.

По-рано тази година той отново бе канен на „Хювефарма Арена“ – след уволнението на Павел Върба. Тогава обаче треньорът отказа. Всъщност преди назначението на чешкия треньор в самия край на 2019 година кандидатурата на Стоилов отново бе актуална, но двете страни и тогава не се разбраха.

За последно Мъри бе селекционер на Казахстан. Той водеше представителния тим на бившата съветска република от март 2018-а до януари 2019-а. Интересното е, че там годишното му възнаграждение бе същото, което сега ще получава в Разград.

Преди да води националите на Казахстан, Стоилов направи име в страната с Астана. С този тим завоюва безпрецедентните 4 поредни шампионски титли и вкара отбора за първи път в историята на местния футбол в групите на Шампионската лига.

Освен това, с Астана специалистът два пъти игра в груповата фаза на Лига Европа и два пъти достигна до 1/16-финалите в тази надпревара.

Преди да поеме Астана Мъри Стоилов ръководеше Ботев и направи силен сезон, като през 2013 година стигна до финала за Купата, вкара отбора и в Лига Европа. Стоилов беше треньор на Левски от 2004-а до 2008-а и изведе отбора в групите на Шампионската лига. След това пое и националния отбор от януари 2009-а, до септември 2010-а.“

В крайна сметка до сделка не се стига, но всичко е било реално. В последния момент Станимир Стоилов е взел различно решение. По-късно той се завърна в Левски и към момента води битка „синия“ клуб да върне величието си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ