Георги Илиев – Майкъла направи ЦСКА на мат и маскара

7 Dni Sport29.11.2022
Гигант Съединение - ЦСКА, Бисмарк Чарлс

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА – Георги Илиев-Майкъла – коментира пред „Тема Спорт“ актуалните теми около тима. Той не спести критиките си към безобразното представяне на отбора в двубоя от 1/16-финалите за Купата на България срещу Гигант Съединение, а сподели мнение и относно темата за реконструкция на стадион „Българска армия“.

Г-н Илиев, гледахте ли мача за купата срещу Гигант Съединение и доколко сте изненадан от това, което се случи на терена?
– Трагедия. Треньорът си го каза. Това е падението на тези футболисти и на ЦСКА. Аз бих ги глобил много сериозно всичките на момента, защото по-голям резил за клуба няма. Хората се радват, погача им донесоха, мед, посрещат ги като герои. А те… По този начин унищожават ЦСКА, имиджа на ЦСКА. Нашите футболисти взимат по 30 хиляди лева, а на Съединение целият бюджет е 50-60 хиляди. И ние ставаме за смях. Добре че момчето от Гигант се беше притеснило и пропусна дузпата, защото иначе щяхме да отпаднем от отбор от трета дивизия. Уважение към Гигант, прави им чест, че се бориха здраво и доказаха, че в ЦСКА има големи проблеми. И трябва да ги решаваме много бързо.

Виждате ли в ЦСКА футболисти, които не притежават нужното ниво, за да носят червената фланелка?
– Има доста такива, да. Те не знаят за какво са там. Някой ги е взел да седят там и да си получават заплатата. И се стигна до този срам. Но какъвто отборът, такава и играта. Кошмарната продукция в Съединение показа какво представлява ЦСКА в момента. И дори да зимуваме на първо място в класирането, ако не се вземат няколко качествени футболисти, пролетта ще е много по-тежка.

Често говорите за малкото български играчи на „Армията“. Срещу Гигант на терена бяха повече млади родни футболисти, как видяхте представянето им?
– За мое огромно съжаление не видях нищо от тях. Получиха шанс за изява и не го оправдаха по никакъв начин. Напротив – показаха, че не са с нищо по-добри от тези, срещу които играха. Тоест нивото им е за Трета лига. Това излиза от нашата школа, за която преди няколко години се анонсираше, че ще е най-качествената в България. И момчетата, които играха в Съединение, са най-добрият продукт на т. нар. ни академия. Искрено се надявам този мач да е бил изключение. Има такива дни, в които нищо не ти върви. Дано този е бил такъв и да не се повтаря. Никога. Защото, откакто съществува ЦСКА, такъв срам не сме брали. 120 минути, хората отсреща с 8 полеви футболисти и ние не можем да им стигнем до вратата с футболни комбинации. Някакви спорни положения, неточни удари, изсипани топки. Безобразие! А някои журналисти ги хвалят колко са добри. И чужденците, и младите играчи – те били талантите на школата, бъдещето на ЦСКА. Ако това е бъдещето на ЦСКА, то не изглежда много светло.

Очаквате ли ЦСКА да покаже коренно различно лице в предстоящия мач със Септември, който се явява и последен за годината?
– Надявам се. Илич изсмуква всичко от отбора. Българи, чужденци, те повече от това не могат. И няма как някой да се оплаче, че не е получил шанс. Друг е въпросът, че почти никой не успя да го оползотвори. Може би от всички млади играчи, на които се даде шанс, Християн Петров е единственият, който оправда доверието на треньора. Дано успеят да се вдигнат и да вземат победа над Септември, за да зарадват предколедно феновете и собственика.

Колко реалистично ви се струва построяването на новия стадион на ЦСКА, за който отново се зашумя в последните седмици?
– Отдавна коментирам, че това ще е най-доброто нещо за ЦСКА. Построяването на стадиона е от изключителна важност за развитието на клуба. Но не искам към този момент да говоря на тази тема, защото досега нямаме почти нищо черно на бяло. Нито разрешение, нито договор с държавата, нито проект. За съжаление, тепърва има много дълъг път да се извърви, за да се сбъдне тази мечта на всички червени привърженици. Адвокатът прави всичко възможно да разяснява, да казва, че всичко се движи по план, но след като още няма нищо черно на бяло, по-добре да не се коментира. Даже имам предложение. Да пуснем молба до ФИФА и Катар, ние като държава сме в много добри отношения с тях, и да ни дадат един от стадионите на световното. Чета, че един, който е създаден от контейнери (б.а. – стадион „974“ в Доха) ще го дарят след турнира и вече за него се гласят Косово, Уругвай… Да го поискаме и ние и като най-бедна страна да го дадат на нас.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ