Шоуто в Катар е пълно, Гана срази Южна Корея след драма с 5 гола

7 Dni Sport28.11.2022
Южна Корея - Гана,

Отборът на Гана победи Южна Корея в среща от втория кръг на група “Н” на Мондиала. Африканците дръпнаха през първата част чрез попадения на Мохамед Салису (24′) и Мохамед Кудус (34′). Противникът обаче успя да изравни чрез две попадения на Гуе-Сюнг Чо в рамките на три минути – в 58-ата и 61-вата. Ганайците си върнаха преднината в 68-ата чрез ново попадение на Кудус.

Другите два отбора в групата са Уругвай и Португалия, които се срещат от 21:00 часа.

Азиатците стартираха на финалите с 0:0 срещу южноамериканците, докато африканците загубиха драматично с 2:3 от тима на Кристиано Роналдо.

И в този мач надеждите на корейците са свързани най-вече с голямата им звезда Хюн-Мин Сон, който е е титуляр. От първата минута пак започват и петимата футболисти с името Ким, сред които Ким Мин-Жае от Наполи.

За Гана стартират и двамата братя Аю – Андре и Джордан, след като срещу португалците титуляр беше само капитанът Андре. Този път селекционерът Ото Адо е с един централен защитник по-малко в сравнение с предишния мач, което предполага, че ще промени схемата на игра. Очаквано титуляри са още звезди като Томас Партей от Арсенал, Мохамед Кудус от Аякс, Иняки Уилямс от Атлетик Билбао и Даниел Амарти от Лестър.

Тимът на Пауло Бенто влезе по-добре в мача и притисна съперника, като за кратко време отправи четири удара към вратата.

Ганайците се съвзеха чак към 20-ата минута. В 24-тата те стигнаха и до първото си положение, в което обаче даже вкараха гол. След центриране от фал се стигна до разбъркване в наказателното поле на корейците, при което Салису насочи кълбото в мрежата.

На повторенията се видя, че секунда преди това топката среща лявата ръка на Андре Аю от тима на Гана. От ВАР преразгледаха ситуацията и потвърдиха, че това трябва да е попадение, като дори не се наложи главният арбитър Антъни Тейлър да гледа повторение на ситуацията.

Сон и неговите съотборници бяха като шокирани и в последвалите няколко минути не успяха по никакъв начин. Това позволи на „черните звезди“ да реализират още едно попадение – чрез Мохамед Кудус в 34-тата минута. Тогава халфът на Аякс мина зад защитата в червено и успя да засече с глава – 2:0.

Националите на Република Корея отправиха само един удар в оставащото време до паузата.

В първите минути на втората част десният бек на Гана Тарик Лампти се оказа в наказателното поле на съперника и там шутира с левия крак, като топката мина много близо до целта.

В 53-тата корейците получиха отлична възможност да намалят чрез централния си нападател Гуе-Сюнг Чо, който засече с глава, но вратарят на ганайците отрази.

Пет минути по-късно обаче, от сходна ситуация, същият този Чо намери пътя към мрежата. Нападателят на Чонбук мина зад гърба на Салису и намали на 1:2.

След още три минути резултатът вече беше равен, като отново голмайстор беше Чо. Този път той се извиси във въздуха в стил „Кристиано Роналдо“ и „разстреля“ Лоурънс Ати-Зиги за 2:2.

Все пак Гана не се огъна и много скоро си върна аванса след нов гол на Кудус. Този път той реализира в 68-ата с удар по земя.

И този път корейците бързо се хвърлиха да изравняват. В 75-ата вратарят на африканците отрази коварен изстрел на Канг-Ин Лий от фал. Минута по-късно защитник в бяло отрази още една опасност след поредна атака на съперника.

Хюн-Мин Сон, който така и не успяваше да стигне до шанс за гол, имаше възможност да реализира в 84-тата, но не уцели добре топката при ситуация в наказателното поле на Гана. Негов съотборник също нямаше късмет, завършвайки акцията с изстрел над вратата.

Асът на Тотнъм се размина с гола и в края на редовното време.

Последва силен натиск на Южна Корея в добавените от рефера 10 минути.

Автор: „Спортал“

Топ коефициентите за Световното първенство тук.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ