Реката от пари към „Герена“ потича. Левски привлича играчи от „Висшата лига“. Мъри е щастлив.

7 Dni Sport28.11.2022
Вихрен Сандански - Левски, Станимир Стоилов

Левски ще привлече играчи от Саутхамптън под наем, ако сделката за собствеността на клуба бъде финализирана и мажоритарният пакет акции премине от ръцете на Наско Сираков в тези на фирма, контролирана от сръбския магнат Драган Шолак. Както е известно, компанията на бизнесмена „Спорт Рипъблик“ проявява сериозен интерес към закупуването на „сините“, а разговорите са на финалната права. Фирмата е собственик и на клуба от Премиър лийг. Наред с това чуждестранният инвеститор притежава и турския Гьозтепе, а освен това е хвърлил око и на отбори в други страни.

При сделка на „Герена“ е резонно да очакват преотстъпени футболисти от втория тим на Саутхамптън. До момента „сините“ пасуват на трансферния пазар. Точно преди година те бяха доста активни и бяха приключили няколко сделки – взимането на централния защитник Ноа Сонко Сундберг и левия бек Цунами. Сега обаче съвсем не е така. на няколко пъти треньорът Станимир Стоилов натърти, че „Всичко в клуба е на пауза“.

Причината за това е неяснотата дали на „Герена“ ще се появи сериозна чуждестранна компания. Наред с това треньорът предупреди феновете да не очакват гръмка селекция.

Надеждите му са, че отборът ще бъде подсилен с двама играчи, като засега се гледат свободни агенти. Приоритет ще бъде привличането на централен нападател, защото не е ясно кога през пролетта ще може да се разчита на възстановяващия се след операция на коляното Билал Бари. „Сините“ се оглеждат и за централен защитник, защото се очаква някой измежду Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба да бъде продаден. Интерес към тях от чуждестранни клубове не липсва.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ