Камерун и Сърбия се явяват на поправителен изпит в Катар

7 Dni Sport28.11.2022
Швейцария - Камерун,

Камерун и Сърбия ще се изправят в решителен мач от група “G” на световното първенство в Катар. И двата тима загубиха откриващите си двубои от Мондиала и ще трябва да спечелят, ако искат да запазят шансовете си за класиране в елиминационната фаза. Отборите са се срещали само веднъж, и то в приятелски мач през 2010 г., когато Сърбия печели с атрактивното 4:3.

Камерун загуби от Швейцария с 0:1 откриващия си мач на Мондиала. По ирония на съдбата, попадението реализира роденият именно в африканската държава Брийл Емболо. Камерун ще иска да прекъсне ужасната си серия от осем поредни загуби на световни първенства, като последната им победа е през далечната 2002 г. срещу Саудитска Арабия с 1:0. Селекционерът на африканците Ригоберт Сонг няма сериозни кадрови проблеми, като единствено халфът Оливие Нчам е под въпросителна за срещата.

Сърбите започнаха като аутсайдер в първия си мач от групата срещу Бразилия, като момчетата на Пикси Стойкович не успяха да създадат почти никакви положения и в крайна сметка два гола на Ричарлисон решиха срещата. Сега обаче букмейкърите определят именно съседите ни като фаворит.

Филип Костич продължава да лекува контузия и е под въпрос за срещата. Възможно е селекционерът Стойкович да усили нападателната мощ на отбора си и да пусне Душан Влахович титуляр, който остана резерва срещу Бразилия. Александър Митрович също не е възстановен на 100%, но най-вероятно ще е титуляр.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ