Килиан М’бапе поведе Франция към победа над Дания в Катар

7 Dni Sport26.11.2022
Франция - Дания, Килиан Мбап'е

Франция стигна до трудна, но сладка победа над Дания с 2:1 в двубой от група D на Мондиал 2022, игран на стадион „974“ в Доха.

„Петлите“ стояха по-добре на терена и владееха повече топката, но поведоха в резултата едва след час игра, когато Килиан Мбапе (61′) се разписа. Малко след това датчаните изравниха, благодарение на Андреас Кристенсен (68′). В крайна сметка обаче Мбапе (86′) отново отбеляза и донесе победата за тима си.

Така Франция става едноличен лидер в групата си с актив от 6 точки, следван от Австралия, който по-рано победи Тунис с 1:0 и е с 3. Дания и Тунис са с по 1 пункт.

Двубоят започна в спокойно темпо, като пред вратите на Юго Лорис и Каспер Шмайхел не се стигаше до сериозни голови положения, но постепенно световните шампиони вдигаха оборотите все повече и повече.

В 13-а минута Рафаел Варан успя да засече топката на първа греда, а бранител на Дания със сетни сили успя да изчисти след пред погледа на Оливие Жиру.

В 21-вата минута топката бе центрирана отдясно към Адриен Рабио, който нанесе мощен удар с глава, но Каспер Шмайхел успя да избие.

В 36-ата Дания отговори с Андреас Корнелиус, който получи възможност да стреля от наказателното поле. Ударът му бе много силен, но и неточен.

В 40-ата минута в 40-ата минута Килиан Мбапе получи блестящ пас по земя от Усман Дембеле, но от точката за дузпата прати топката много високо над вратата.

В 55-ата минута красиво ниско подаване от крилото стигна до Мартин Брейтуейт, чакащ шанса си. Защитата обаче внимаваше и изчисти.

В 60-ата минута Антоан Гризман засече центриране от крилото и дръпна спусъка от ръба на наказателното поле, но топката прелетя високо над напречната греда.

В 61-вата минута Килиан Мбапе се разписа. Нападателят комбинира с Тео Ернандес и излезе на стрелкова позиция. Този път мерникът му бе точен и прати топката покрай Каспер Шмайхел.

В 68-ата минута датчаните изравниха. След центриране от ъглов удар, Йоаким Андерсен продължи към Андреас Кристенсен, който с глава успя да забие топката неспасяемо във вратата на Юго Лорис.

В края на мача Килиан Мбапе отново се разписа и донесе победата за „петлите“. Антоан Гризман центрира прецизно към нападателя, който бе изпуснат от Андреас Кристенсен и с тяло прати топката във вратата на Шмайхел.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ